Voisihan sitä aina kirjottaa näyttelyn tuloksistakin, eikä vain hehkuttaa vauvakuvia.

Käväisimme siis Kidan kanssa pyörähtämässä Tampereella. Tavoitteita ei juuri ollut, näyttelyyn kun oli ilmoitettu hurjat 24 kooikerhondjea. Ihmisiä ja koiria, joita lähdettiin katsomaan, näyttelyssä kyllä riitti. Veljensä (joka oli muuten Kidaa pienempi..) kanssa Kida jaksoi vähän leikkiä, mutta lopulta se alkoi olla jo niin väsynyt, että komea Uuke-sukulaispoika piti ärähtää kauemmaksi. Onhan se raskasta saada miesten huomiota osakseen aamusta saakka..

Kida esiintyi nätisti, vaikka taas hieman laiskasti juoksikin. Reissaaminen alkoi selvästi painaa päälle, kun se ei jaksanut enää innostua kunnolla. Tuomari oli tiukka norjalainen mies, joka ei juuri piitannut Kidan tyyppisistä koirista. Minä taas en juuri piitannut tuomarista, joka ei koskenut koiraa ollenkaan lukuunottamatta pikaista huulen nostoa, jota voisi kai kutsua hampaiden tarkastukseksi. Arvostelu, jota yleensä odotan eniten näyttelyissä, oli todella lyhyt. Kida sai kuitenkin EH:n (erittän hyvä), vaikka olin jo kerennyt pelätä huonompaa. Tässäpä arvostelu koko huimassa pituudessaan:

"Bitch of good type. Would like her more feminine. A bit heavy. Movement could be better." ("Hyvää tyyppiä oleva narttu. Pitäisin hänestä feminiinisempänä. Hieman raskas. Liikkeet voisivat olla paremmat")

Ja se yksi asia puuttui jälleen: maininta suuresta koosta. Elän edelleen uskossa, että se vielä jonain päivänä tulee vastaan.

Pääsimme (tai jouduimme, hui!) Kidan kanssa pyörähtämään vielä uudestaankin kehässä kasvattajaluokassa. Menestystä ei tullut (yllätys yllätys), mutta onpas sekin nyt koettu. Ja mikä pahinta, meidät pistettiin juoksemaan ensimmäisinä neljän koiran jonossa! Voin vain arvailla, kuinka tyhmältä näytin. Onneksi vielä ei ole tullut vastaan videota tilanteesta, niin että voin tietoisesti unohtaa koko tapauksen. Kaiken kaikkiaan reissu oli kuitenkin niin onnistunut, että saan nyt rauhassa unohtaa lupaukseni olla enää ikinä astumatta näyttelyyn. Seuraavaa nimittäin suunnitellaan jo..