Kida on saanut ensimmäiset rokotuksensa ja käynyt ensimmäisen kerran koirapuistossa. Rokotusta neiti ei edes huomannut, mutta suuhun katsomisesta Kida ei ollut ihan samaa mieltä lääkäri-sedän kanssa...

   Koska omistaja ei vieläkään ole ajanut ajokorttia, eikä köyhän opiskelijaelämän alkaessa sitä varmasti kovin pian teekään, on pienen koiraparan siedettävä emäntänsä neronleimauksia. Pikkusisarten vanhasta pyöräkärrystä sai pienillä muutoksilla ja lisävarustuksilla oikein hyvän ja turvallisen kuljetustavan koiralle. Kida ei luonnollisesti ole lainkaan halukas istumaan kärryssä, mutta muutaman käyttökerran jälkeen matkanteko alkaa sujua paremmin. Kyllä kärryssä kannattaa vähän istuakin, kun välillä pysähdytään jäätelölle ja koirapuistoon leikkimään.

   Uusia kavereita Kida sai koirapuistossa kääpiöpinseri- ja kiinanharjakoira- pojista. Kidasta oli ihanaa juosta toisten mukana, vaikkei ihan vielä perässä pysynytkään. Illalla ilo vasta oli ylimmillään, kun bongasimme toisen kooikerhondjen, jonka kanssa Kida pääsi peuhaamaan. Vaikka toinen tyttö oli vanhempi kuin Kida, olivat ne liikkeiltään ja eleiltään aivan samanlaisia ja leikitkin olivat vauhdikkaampia kuin muiden koirien kanssa. Itsestäkin oli kiva nähdä muitakin rodun edustajia, vielä aivan lähellä kotia! Kida olisi kyllä jäänyt mielellään leikkimään pidemmäksikin aikaa.

   Kidasta kehittyy päivä päivältä ihmisrakkaampi ja/tai huomiosta nauttivampi koira. Se on jo lähtenyt muutaman kerran pihasta häntä innokkaasti vispaten ohi kulkevien ihmisten perään. Suloinen pentu saa aina ihailijoita ja silittelijöitä ennen kuin itse kerkeää väliin mutisemaan, ettei sitä oikeastaan saisi huomioida, kun se lähti ilman lupaa pihasta. Lenkilläkin Kidan on vaikea ymmärtää, miksei ihan jokainen vastaantulija pysähdy silittelemään ja taputtelemaan sitä, vaikka häntä heiluu ja hymy on korvissa. Tyhmä omistajakin vain kehottaa kävelemään eteenpäin. Jokainen vieras on ihana ja aina aamuisin perheen herätessä maailma hymyilee ja linnut laulavat pienen pennun sydämessä.

    528777.jpg

     Touhutessa väsähtää.