Kidan ensimmäinen vuoden vaihtuminen on takana päin ja uusi vuosi on lähtenyt käyntiin kirpeässä pakkasessa. Kyllä on outoa kun tassuja palelee ja niitä saa nostella vuoron perään ylös hangesta lämpiämään. Kolmella jalalla eteenpäin loikkiminen voisi toimia, jos ei tyhmä omistaja nauraisi vieressä. Syliinkään ei malta jäädä lämmittelemään, lumihanki on täynnä jälkiä ja tuoksuja.

 Kidan aatto tulvi lahjoja, niin mummo kuin naapurin leikkikaverikin olivat muistaneet Kidaa paketeilla. Herkkuja Kida sai niin paljon, että seuraavan viikon neiti sai pärjätä tavallista pienemmillä ruoka-annoksilla kilojen karisemiseksi. Joululahjaksi omistajalle Kida päätti antaa juoksut, jotka se aloitti komeasti aattoaamuna. Tai niin ainakin näytti, kun valkoisella peitolla oli muutama pisara verta. Sen enempää juoksuja Kida ei sitten suostunutkaan järjestämään, joten minulle on edelleen arvoitus, mistä veri oli peräisin. Näyttää siltä, että Kida sittenkin kerkeää täyttää vuoden ennen juoksujen alkua.

 Uuden vuoden Kida vietti Ronja-ystävänsä kanssa. Ronja pelkäsi raketteja kuollakseen, eikä Kida oikein tajunnut, mikä pienessä paukkeessa nyt niin ihmeellistä oli, että Ronjan täytyi koko kivan lenkin ajan istua sylissä tärisemässä. Tapojensa vastaisesti Kida ei kuitenkaan huidellut menemään pitkin metsiä, vaikka saikin olla vapaana, vaan pysytteli lähellä meitä. Oli syynä käytökseen sitten Ronjan kauhu tai raketit, ei sitä voinut peloksi kutsua, joten olin oikein tyytyväinen.

 Muutenkin Kida käyttäytyi oikein mallikelpoisesti koko illan. Perheen luona vieraillessamme Kida jäi tottelevaisesti keittiön oven ulkopuolelle odottamaan ilman käskyäkin, vaikka Ronja säännöstä tietämättömänä kipittikin omistajansa perässä sisään huoneeseen. Oven suusta Kida katseli säälivän ylimielisesti Ronjaa, joka ei tajunnut pysyä poissa. Onneksi maailman tottelevaisin koira, jota normaalisti saa ainakin kolmesti komentaa pois keittiöstä, oli näyttämässä mallia kuinka kuuluu tomia ;)

 Lenkin jälkeen molemmat koirat nukkuivat lattialla sulassa sovussa, tietämättömina ulkoa kuuluvasta paukkeesta ja omistajien hoilotuksesta singstarin tahtiin. Seuraavana aamuna tytöt intoutuivat jopa leikkimään köydenvetoa pitkäksi aikaa, mikä noilta kahdelta on jo melkoisen hyvä saavutus!

  1182744.jpg

   Kida ja Ronja mökillä joulukuusta hakemassa.