Kida on meillä ollessaan tutustunut moniin erilaisiin eläimiin. Kida on tavannut monta koiraa joiden perään on kiva juosta pihasta, kun remmi ei ole kaulassa hidastamassa vauhtia. Antaa omistajan huudella perässä "tänne", onhan se ihan hyvä käsky, kun kiinnostavampaa tekemistä ei ole tarjolla.

   Kida on nähnyt monta lintua taivaalla ja puissa, mutta muutaman se on jo onnistunut bongaamaan aivan lähietäisyydeltä. Sinisorsapariskuntaa Kida tuskin olisi edes huomannut, jollei omistaja olisi vähän vinkannut. Kida sai jahdattua ne hienoon lentoon ja juoksi ylpeänä takaisin, häntä uljaasti pystyssä. Myös varis oli kiinnostava lintu. Se vain ei jaksanut välittää pennun kiinnostuksen osoituksista pätkän vertaa, vaan tepasteli rauhassa ojan toisella puolella, kun minä yritin houkutella pentuni jatkamaan matkaa ohikulkijoiden naureskellessa.

   Kotipihalta me olemme Kidan kanssa löytäneet jo kolme siiliä. Ne ovat hurjan kivoja sihistessään maassa piikkipalloksi käpertyneenä. Ensimmäistä siiliä Kida sai yrittää meille näyttää aika pitkään, ennen kuin tajusimme pimeällä pihalla, miksi koira noin kamalasti touhuaa ja hosuu. Toiset kaksi taas sattuivat pihaan yhtä aikaa, ja Kida joutui juoksemaan jatkuvasti niiden väliä. Lopulta suurempi siili oli kuitenkin kiinnostavampi, sillä se sihisi paljon kovempaa kuin pieni ja naksuttelikin päälle. Harmi vain kun siihen ei oikein voinut koskea. Kida tyytyi siis haukkumaan isoon ääneen.

   Myös kissa ja jänis ovat vierailleet lähistöllä, mutta en ole varma, kerkesikö Kida nähdä niitä ennen kuin ne hävisivät. Todennäköisesti ei, sillä muuten koirasta olisi luultavasti näkynyt vain vilaus ennen kuin se olisi ollut uusien ystäviensä kimpussa. Jäniksen papanat ovat kuitenkin tulleet tuttuakin tutummiksi, kun Kida irti-käskyn kuultuaan syytää muutaman desin papanoita suustaan. Nami.

   Hyönteisten ihmeellinen maailmakin alkaa avautua Kidalle kesän lähestyessä. Yökkösiä se jaksaa istua tuijottamassa vaikka kuinka pitkään, kun pitäisi pissata. Sisällä pentua taas haukututti monena päivänä hämähäkki, kunnes eräänä iltana pikkusisko tuli kertomaan uutisen: "Kida söi sen hämähäkin".

      559214.jpg

       Kida ja siili