Ilma on kuin kesällä ja siltä tuntuu myös pienessä asunnossamme. Kidan olo on hankala, kun ulkona riehumisen jälkeen joutuu sisälle kuumaan ja hiostavat housut laitetaan taas jalkaan. Muuten kesäisten ilmojen ilmestyminen on ollut ihanaa meille molemmille, kun kuratassut ja jatkuva peseminen ovat kaukana takana. Kidakin kerkesi jo oppia kävelemään kiltisti itse suihkuun aina lenkin jälkeen. Taitaa tämä taito unohtua kesän aikana ja pesemistä inhoava koira astuu taas kehiin kun syksy joskus pitkän ajan päästä saapuu.

  Kida "läskilyyli", ruoka-addikti, himokerjääjä ja niin edelleen osoittautuikin äkkiä helpommaksi kouluttaa lelun avulla. Ainakin tutut temput sujuivat paljon innokkaammin vinkuvan pallon kuin namien kanssa. Tulin siihen tulokseen, että namien avulla tämän neidin kanssa pääsee vaikka kuuhun kun Kida oli pieni, eikä pitkään aikaan ole edes tullut mieleen kokeilla mitään lelun avulla. Niin helposti sitä jämähtää samoihin kaavoihin. Osasyynä on tietysti se, ettemme me kovinkaan paljoa mitään treenaile Kidan kanssa. Kesällä on taas enemmän aikaa ja voi miettiä, mihin suuntaisi. Agilityn alkeiskurssille olemme jo kaksi kertaa olleet menossa, paikkakin on jo ollut varattuna. Molemmilla kerroilla on tullut este, mutta jospa kolmas kerta toden sanoisi.

 Juoksut jatkuvat edelleen, ja Kida on tällä hetkellä oikea sylikoira. Joka välissä pieni punavalkoinen tyttö olisi puskemassa syliin tai rapsutettavaksi, ja kyllähän entistä suloisemmaksi ja kiltimmäksi tulleelle Kidalle mielellään annetaankin huomiota. Toiset koirat kiinnostavatkin yhtäkkiä kauheasti, kun vielä viikko sitten niiden ohi käveltiin viileän rauhallisesti nenä pystyssä. Ensimmäisen kerran ikinä Kida kääntyi lenkillä taaempana kävelevää koiraa kohti ja haukahti. Isäni perheen kanssa mökillä ollessaan Kida oli jo löytänytkin poikaystävän, jonka kanssa se oli juoksennellut innoissaan muutaman tunnin. Minä olin tietysti kauhuissani kuullessani tämän, mutta jos isän sanohin on luottamista, ei meidän pieneen kämppään pitäisi olla tiedossa pieniä sotkevia villakoiran ja kooikerhondjen rakkauslapsia. Seuraavien jouksujen aikana Kida saakin sitten pysyä visusti kotona!

 1524509.jpg

 Otoksia puhelimen kätköistä: Kida tappaa pulloa.

1524510.jpg

 Kidan nukkumistyylit osa 6: Pää syvällä tyynyjen välissä.