Nyt, eduskuntavaaleissa äänestäneenä, voin kertoa että aikuisena oleminen ei kauheasti eroa lapsena olosta. Paitsi että välillä löytää itsestään puolia, joita ei ole ikinä ennen huomannut, eikä niitä varmaan ole ollutkaan. Vaikken vieläkään ole mikään politiikan seuraaja, jaksoin oikein mielelläni katsoa eilen koko illan vaaliohjelmia, vaihdellen välillä kanavien väliä hyvien haastattelujen toivossa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

   Toinen aikuistumiseen kuuluva asia, kuuluisa kypsyyskoe nimeltä ylioppilaskirjoitukset taas ei enää tunnu kovin kauhean hirvittävän isolta asialta. Englanti meni aivan rutiinilla, saapa nähdä onko se hyvä vai huono asia..

   Englannin kokeen aikana huomasin (onneksi vain yhdesti kunnolla) vaipuneeni ajatuksiini, jotka eivät millään lailla liittyneet englantiin tai edes kirjoituksiin. Mikäpä muu siellä mielessä olisi juoksennellut kuin pieni koiranpentu, joka on viimeisen viikon käynnistyessä kasvanut valtavan suureksi täyttäen mielen ja ympäristön. Sukua myöten tuo pieni, kaikille vielä lähes tuntematon olento on kietonut otteeseensa. On kuin odottaisi vauvaa, kun itse kulkee ja järjestelee kaikkea mitä eteen sattuu pientä pentua varten ja muut hössöttävät vieressä. Koko ilma väreilee odotuksesta, sillä kohta on se päivä!

   Olen laulellut jo muutaman päivän joululaulua "Kolme yötä jouluun", muuntaen vain öiden määrän sopivaksi. Kida kun sattuu tulemaan meille juuri 24. päivä, ja se päivä tulee olemaan minulle kuin joulu, vielä paljon odotetumpi vain (anteeksi nyt vain Jeesus..). Kidan peti on laitettu, kellarin hyllyä siirretty vähän, että pedillä on hyvin tilaa ja pedille asetettu Kidan oma pehmolelu hiiri/kissa/koira/apina. Myös Kidan omat lelut (pallo, sininen purulelu, vinkulelu "Ukko", sukkapallo ja köysi) on aseteltu laatikkoon, johon Kida itsekin yltää. Hihnalle ja pannalle (jonka olen hankkinut jo ainakin vuosi sitten, toivottavasti se mahtuu) naulasin pienen naulakon, jossa ne nyt jo riippuvat odottamassa pienten tassujen tepsutusta taloon, joka tuntuu ihan liian tyhjältä.

Viisi yötä jouluun on...