Jouluaatosta on kaksi päivää ja pikkuinen paketti nukkuu tuolin alla. Talo on tyhjä, kun muut lähtivät kouluun, tarhaan ja töihin, ihanan hiljaista ja rauhallista.

Kida käytiin hakemassa lauantaina heti aamupäivällä. Neiti esitteli jo kasvattajalla hienoja hampaitaan riehuen muiden koirien kanssa. Jännitys itsellä oli tietysti kova, mutta sitä ei juuri kerennyt ajatella, kun sai pennun syliin ja autoon.

Aluksi Kida nukkui, ja niin se teki myös suurimman osan matkasta. Välillä se heräsi riehumaan ja testaamaan hampaitaan. Vaikka autossa oli hienoja leluja ihan vain Kidaa varten, limsapullon korkki ja pahvilaatikko olivat paljon parempia. Ja tietysti kädet. Myös etupenkki oli paljon kiinnostavampi kuin tylsä takapenkki, mutta harmi kyllä sinne ei päästetty, vaikka kuinka monta kertaa olisi kokeillut lähteä kiipeämään.

Auto säästyi pissoilta, kakoilta ja oksennuksilta, kuten kotikin on tähän asti melkein täydellisesti säilynyt. Kida tekee hienosti asiansa ulos, tai jos sitä ei huomaakaan viedä ajoissa, se osaa käyttää lehteä. Äiti vain on turhan innokas nostelemaan lehtiä pois taloa rumentamasta, joten yhdesti on vahinko päässyt käymään, kun ei yhtään lehteä ollut lähistöllä. Tosi hienosti Kida kuitenkin pissa-asiat jo osaa, suuri kiitos kasvattajalle.

Kida ei ole mikään tyhmä, sillä luoksetulon alkeet se on oppinut nopeasti. Puremisasiassa se taas osaa olla oikeen kovapäinen, sitä saa kyllä kieltää! Sormet ja muu ihmisliha käy pedolle parhaiten, mutta hätätapauksessa myös tuolin jalat, listat ja lattia käyvät. Lelutkin ovat ihan kivoja, mutta niiden kanssa ei yleensä viihdytä puolta minuuttia kauempaa, vaan kohta jostain kuuluu uusi "AI!".

Kida sopeutui nopeasti ja on tottunut kaikkiin perheenjäseniin - myös villeihin pikkusiskoihin - oikein hyvin. Portaat kellarista ylös ovat vielä ylitsepääsemättömät, ilmeisesti narina pelottaa, sillä portaiden hiljainen alkupää menee kyllä hyvin. Laatikoista kasatut portaat, jotka vievät sängylle, taas menivät jo oikeen hyvin, kunnes neiti alas tullessaan vähän liukastui... No jaa, olisihan tietenkin voinut harkita lattialla nukkumista, mutta kun se on niin suloinen tuhistessaan kyljessäni kiinni koko pitkän yön.

              476462.jpg

Kuva by Iskä :] Kida kasvattajalla.